2018

19-12-2018
Het jaar is weer bijna om, 2019 is weer in zicht. Wat betekent dat er voor de africhting heel wat verandert. Het IPO-programma verandert naar het IGP-programma. Dit betekent ook een nieuw reglement vanaf januari 2019. Wil je het reglement nog eens rustig doorlezen? Dat kan. Klik op de volgende link en het nieuwe IGP reglement verschijnt vanzelf! Klik hier!

02-12-2018
2 december jl. heeft onze pakwerker Frank Damink deelgenomen aan de regionale pakwerkersdagen van de NBG. Het examen werd gehouden bij HDG Brabant te Aalst-Waalre. Onder toeziend oog van dhr. R. Zainal en dhr. R. Broeders behaalde Frank 88 punten en behield hiermee zijn C-licentie voor 2019.
Frank gefeliciteerd met het behaalde resultaat!!

21-08-2018
In de sport staat de gezondheid van onze honden in een hoog vaandel. Daarom laten de meeste van onze leden hun honden röntgen. Tijdens het röntgen worden de heupen en de ellenbogen van de honden onder deskundig toezicht van de dierenarts bekeken. De laatste weken zijn er weer mooie uitslagen binnen gekomen.
Anja heeft haar Mechelse herder Bliss Daminka’s Dogs laten röntgen. Zie hier de uitslag
Frank heeft zijn Mechelse herder Baco Daminka’s Dogs laten röntgen. Zie hier de uitslag.
Michael heeft zijn Mechelse herder Germali’s Quatro laten röntgen. Zie hier de uitslag.  

23-07-2018
Net voor de zomerstop hebben we nog wat goed nieuws te melden. Op zondag 22 juli jl. hebben 2 onze leden hun EG examen succesvol afgelegd.
Beide behalen ze hun eerste certificaat bij HSV de Werkhond Teteringen. Walther behaald met zijn Duitse Herder Bosco een mooi resultaat van 85 punten en Fanny Cas behaalde 77 punten. Beide voor de eerste keer in de IPO sport. Allebei gefeliciteerd met het resultaat en op naar het VZH.

03-06-2018
We kijken vandaag met gemengde gevoelens terug naar het examen. Van de 10 deelnemers zijn er 9 geslaagde, procentueel natuurlijk gewoon goed maar helaas toch een gezakte.
Ook bij de geslaagde deelnemers zijn er teleurstellingen te verwerken, waren er hogere verwachtingen of zat er niet meer in vandaag? Dat is de vraag die je jezelf nu afvraagt. Maar ook zijn er goede punten gelopen waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken.
Al met al zijn er toch 9 certificaten uitgereikt en is er voor die weer een nieuwe uitdaging voor een volgend examen. Neem de opmerkingen mee en probeer jezelf nog meer te ontplooien. Langs deze weg bedanken we dan de keurmeester voor het keuren, de spoorlegger voor de speurhond, de examenleider voor het soepel verlopen van de dag, de pakwerkers, het kantinebeheer voor de lekkere lunch en borrel en uiteraard alle support langs de kant.
Je vind de uitslagen hier en de foto’s hier!

09-04-2018
Het nieuwe IGP reglement staat online. Dit reglement vervangt het huidige IPO reglement en is geldend vanaf 1 januari 2019.
U kunt het nieuwe reglement vinden onder het kopje uitslagen – examenreglement.

18-02-2018
Vandaag hebben we het eerste EG examen gehouden van 2018. Een succesvol examen kunnen we zeggen. Drie deelnemers die alle drie hun EG behaalde. Tevens waren dit ook 3 nieuwe leden.
Rhandy van den Heuvel, pas 16 jaar, behaalde met zijn Max een resultaat van 73 punten. Er ging her en der wat mis, maar goed hier kun je alleen ervaring uithalen.
Frank Damink behaalde met zijn Baco Daminka’s Dogs een leuk resultaat van 86 punten. Nog maar een paar weken lid en toch een mooi resultaat. Anja Damink behaald een heel mooi resultaat van 96 punten met haar Bliss Daminka’s Dogs. Allen gefeliciteerd en op naar het VZH!!
Klik hier voor de uitslag.