2019

13-10-2019
Vandaag op ons nieuw terrein voor het eerst een EG examen gepland. René Netten mocht met zijn Mechelse herder Arrack’s Home Echo (Pikey) laten zien wat hij de laatste maanden geleerd heeft. En dit is zeker goed gekomen. Een mooi resultaat……. 96 punten.
René gefeliciteerd en op naar het VZH.

05-10-2019
Kijk ook eens op onze Facebookpagina Hsv de Werkhond.
Hier vind je actuele informatie en leuke nieuwtjes over onze vereniging.

27-07-2019
Goed nieuws voor Niels, zijn Rottweiler  Lupina vom Oberhausener Norden is afgelopen week geröntegd en heeft daarbij een hele goede uitslag gekregen. Lupi heeft HD-A en norbergwaarde 40. Ook de ellebogen waren tip top in orde. Niels gefeliciteerd met deze uitslag!

07-07-2019
Vandaag heeft Niels Goossens met zijn Rottweiler Lupina vom Oberhausener Norden zijn EG-examen succesvol afgesloten met een mooi resultaat van 83 punten.  Gefeliciteerd Niels en op naar het VZH!

26-05-2019
Ons jaarlijks voorjaars examen. De keurmeester was dit keer dhr. Cor Janssen. Een examen met wisselende resultaten. Een examen waarbij je achter komt dat er nog wat werk te verzetten is om je doel te behalen. Ook goede uitslagen tussendoor. Duidelijke uitleg van de keurmeester.
Iedereen weer bedankt voor de dag, de pakwerkers, de keurmeester, de wedstrijdleider, de support aan de kant en de mensen in de kantine voor het “natje en droogje”. Op naar het volgend examen.
Klik hier voor de uitslagen!

24-03-2019
Clubkampioenschap 2019……. ruim 8 weken voor het voorjaarsexamen, een mooi “proefexamen”.  In de ochtend bekeken we allemaal onze kansen. Het kon een spannende dag worden want iedereen had wel zo zijn sterke punten maar ook zwakkere punten. Uiteindelijk moet natuurlijk alles op zo’n dag samen komen. Mooie speurweide waren ter beschikking, daar hoefde het niet aan te liggen. Echter waren de speuruitslagen wisselend. Mooie “U”-tjes als kwalificatie maar ook de nodige “V”-tjes. Leuke aan deze dag is dat we s’morgens alleen de kwalificatie te horen kregen en pas aan het eind van de dag het punten aantal. Na het speuren vertrokken we gezamenlijk naar de club waar we na een heerlijk broodje en kopje koffie konden starten met het appèl gedeelte. Ook hier weer wisselende resultaten. Zeker voor de examenkandidaten een mooie proef. Waar sta ik sterk, waar moet ik nog een en ander bij spijkeren voor het examen in mei. Nadat de keurmeester en wedstrijdleider de punten van het appèl bekend hadden gemaakt konden de pakwerkers zich in hun pakken hijsen om aan het spectaculairste onderdeel van de dag te beginnen. We startte met de jonge hondjes. In de categorie ging het puur om de opbouw, de beet en het steunen van de geleider. Mooie punten zijn er behaald wat moed geeft voor de toekomst. Hierna de IGP deelnemers. Ook hier wist ieder zijn sterke en zwakkere punten. Mooie punten zijn er gevallen. Onder deskundig toezicht van de keurmeester lieten de honden samen met de pakwerkers mooi werk zien.
Al met al een mooie, gezellige en sportieve dag! Bevestigingen en misschien kleine teleurstellingen maar wel een reëel beeld hoe je ervoor staat. Langs deze weg bedanken we dan ook weer op de eerste plaats de sportieve deelnemers, de keurmeester en wedstrijdleider en de pakwerkers. Alle leden bedankt voor het te verzette werk op zo’n dag. Op een clubkampioenschap kan er maar 1 de beste zijn, dat is dit jaar Jan van Duuren met zijn Mechelse herder Patser les Bétulacées met een mooi resultaat van 285 punten (98-90-97). De dag werd heerlijk afgesloten met een barbecue en een drankje waarbij we dag gezellig konden evalueren.
Klik hier voor de uitslagen!

 

 

31-01-2019
Voor een reclamefilmpje van het merk Combekk zijn 2 van onze leden benaderd om hierin een figurantenrol te spelen.
Michael met zijn Mechelse herder Germali’s Quatro en Jan met zijn Mechelse herder Patser les Bétulacées. Het reclamefilmpje is in samenwerking met Jonnie Boer van restaurant de Librije!


27-01-2019
Vandaag heeft een van onze leden haar eerste examen van 2019 mogen afleggen. Debby mocht vandaag met haar Bouvier Caleigh op voor het EG examen. Samen hebben ze de regen getrotseerd en een leuk resultaat van 87 punten behaald. Gefeliciteerd en op naar het VZH examen.