2023

22-12-2023

Op 19 december jl. is Aad Broekhuizen na een (kort) ziekbed rustig ingeslapen.
Ongeveer anderhalf jaar geleden werd Aad getroffen door slokdarmkanker. Keuringen werden stop gezet en Aad ging het genezingstraject in. Waar het zou eindigen wist niemand maar een sprankeltje hoop was er. Vele chemobehandelingen verder en immuuntherapie ziet de wereld er al weer een stuk positiever uit. Aad nam de keuringen weer op, nam weer actief aan deel aan de trainingen en kocht zelfs weer een Duitse herder, Joep vom Schwarzen Rubin, waarmee Aad nog leuke certificaten heeft behaald. Als hoogtepunt ook nog deel kunnen nemen aan de Nederlandse kampioenschappen van de NBG in Harderwijk.

Aad was als actief hondensporter jarenlang lid van de Nederlandse Bond van Gebruikshondensportverenigingen en heeft binnen onze vereniging ook diverse functies vervult, waarin hij zich steeds op bijzondere wijze heeft ingezet voor de NBG en voor de hondensport in zijn algemeenheid. Bij zijn aftreden als Hoofd Africhting in 2012 werd Aad, voor zijn vele verdiensten voor de NBG, door de ledenraad benoemd tot Erelid van de Nederlandse Bond van Gebruikshondensportverenigingen.
Naast actief hondensporter en bestuurslid van de NBG was Aad ook een zeer gewaardeerd keurmeester van de Raad van Beheer, menig hondensporter heeft bij hem examen gedaan, waarvoor hij door de Raad van Beheer de Gouden Erespeld kreeg uitgereikt.
Ook heeft hij nog een aantal jaren deel uitgemaakt van de Commissie Werkhonden van de Raad van Beheer in welke hoedanigheid hij zich ook steeds heeft ingezet voor de hondensport in Nederland.
Met het heengaan van Aad verliest niet alleen de NBG maar ook de Nederlandse hondensport een zeer gedreven hondensporter en keurmeester, die zich altijd vol overgave heeft ingezet.

Hondensport Vereniging de Werkhond wenst de familie van Aad veel sterkte toe de komende tijd.28-10-2023

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde dag. Een fijne samenwerking met DVIN Kringgroep Etten-Leur en NBG HSV de Werkhond Teteringen heeft erin geresulteerd dat er zaterdag 28 oktober maar liefst tien certificaten uitgereikt konden worden. Vanuit HSV de Werkhond Teteringen deden Jan en Wim mee. Jan behaalde met Hummer een heel mooi certificaat van 277 punten (96-91-90) en Wim met Chicco een mooi certificaat van 247 punten (93-84-70). 
Uiteraard kan zo’n examen niet georganiseerd worden zonder alle hulp van de betrokkenen zoals, keurmeester, spoorlegger, wedstrijdleider en pakwerkers. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. 
Allemaal bedankt voor de sportieve en gezellige dag.
Op naar het volgende sportseizoen waar we weer kunnen werken naar de nieuwe uitdagingen. 

22-10-2023

Afgelopen weekend heeft Aad Broekhuizen met Joep von Schwarzen Rubin meegedaan aan de NBG Individueel en Vereniging Kampioenschap.

Aad heeft hier een mooi resultaat behaald 94-90-90 totaal 274
en is daarmee op de 6de plaats geëindigd.
Proficiat Aad met dit mooie resultaat!
 

 04-08-2023

Op 17 september organiseert HSV de Werkhond in samenwerking met NBG een pakwerkersworkshop. Doelstelling van de workshop is vanuit het oogpunt van NBG het opleiden van “toekomstige” en huidige C-pakwerkers waarbij de begeleiding van de pakwerker centraal staat. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij dhr. Rick Zainal via pakwerkerszaken@nbg-hondensport.nl

03-08-2023

Altijd al nieuwsgierig geweest naar dat spectaculaire manwerk of naar het indrukwekkende gehoorzaamheid of ben je gewoon opzoek naar een (andere) africhtingsvereniging waar je onder deskundige begeleiding het IGP programma beoefend? Stop dan met zoeken en neem zeker contact met ons op. Wij, Hondensport Vereniging de Werkhond, zijn een kleinschalige africhtingsvereniging gevestigd aan de Turfvaartsestraat bij sportpark Vierhoeven. Er is de mogelijkheid om zowel op recreantenniveau als op wedstrijdniveau te trainen.
Wij trainen iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur en op zondagochtend starten we al om 08.30 uur aan de speurvelden.

𝐁𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐞𝐧 (𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧) 𝐩𝐚𝐤𝐰𝐞𝐫𝐤𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐰𝐢𝐥 𝐣𝐞 𝐝𝐢𝐭 𝐠𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐥𝐞𝐫𝐞𝐧? 𝐃𝐚𝐧 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐰𝐞 𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫 𝐨𝐩𝐳𝐨𝐞𝐤 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐨𝐮!

Is je interesse gewekt? Neem dan zeker contact op met het secretariaat via secretariaat@hsvdewerkhondteteringen.nl of kom gewoon gezellig langs aan de Turfvaarstestraat te Roosendaal. Wij zijn de laatste vereniging aan je linkerkant.


29-07-2023

Vandaag hebben Aad en Joep meegedaan aan de Abrahambokaal bij DHAVO Oosterhout. Joep is sinds mei 2023 bij Aad, de resultaten zijn niet helemaal volgens verwachting maar gezien de korte periode dat Joep bij Aad is zijn we zeker tevreden met de behaalde certificaten tot nu toe. Vanaf hier weer een goed uitgangspunt om aan de foutjes te werken. Op naar de volgende uitdaging!


10-06-2023

Vandaag hebben Wim van Alphen en Michael vd Liefvoort meegedaan met de Aad Lieftinckbokaal bij DVIN Kringgroep Etten-Leur. Het was een warme en zonnige dag. Vanwege deze hitte moesten zij vroeg uit de veren om tijdig te gaan speuren. Wim behaalde hierbij een mooi resultaat van 97 punten op A, Michael hielt er 76 over. Op afdeling B moesten alle honden goed werken met deze warmte, Wim behaalde met zijn Dobermann 85 punten en Michael 75. Op C ging het voor Wim helaas mis, de hond kon zijn beten niet goed volhouden en hield helaas maar 66 punten over, Michael behaalde op C 88 punten. Helaas geen Lieftinckbokaal dit jaar voor de beste Dobermann want Wim was de enige Dobermann die meedeed. Voor Michael was het met Quatro zijn laatste wedstrijd. Al met al was een zeer warme maar gezellige dag. DVIN Kringgroep Etten-Leur bedankt voor de gastvrijheid!


14-05-2023

Dat trainen loont is vandaag wederom weer te zien!

Wellicht heeft niet iedereen zijn gehoopte resultaat behaald maar van Hondensport Vereniging de Werkhond zijn de leden die meededen met het examen allemaal geslaagd.
Leuke dag en leuke samenwerking met DVIN Kringgroep Etten-Leur.
Alle aanwezige leden, dank voor jullie support. Dank aan de Kringgroep Etten-Leur voor de organisatie en dank aan de keurmeester.
Op naar de volgende uitdaging!!

 

12-03-2023

Wat een dag! NBG Regiokampioenschap regio 5/6 Jan Besseling gefeliciteerd met je titel regio kampioen met 280 punten en de beste op C. Armand Luitwieler mooie 2de plaats en beste A. Johnny Saman een mooie 3de plaats en beste B. Alle deelnemers hartelijk dank voor je deelname.
Dobermann Kringgroep Etten-Leur dank voor jullie tomeloze inzet. Amthos hondensport artikelen, Duitse herder kennel From the Black Blazer, Diervoeding Tak en Stichting de verkeersregelaars dank voor de sponsoring!
Dank aan al het publiek voor de gezellige dag!!