2014

30-11-2014
Spannend tot het laatste moment, sportief, maar vooral gezellig. Dat zijn de sleutelwoorden als we terugkijken naar het clubkampioenschap 2014.

Spannend was het zeker, zelfs na het laatste onderdeel was het nog verrassend wie er clubkampioen zou worden. 3 kandidaten konden het nog worden. We wisten immers alleen de punten van de afdelingen B en C, van afdeling A wisten we alleen de kwalificatie. Hierin kon veel verschil zitten, maar het verschil kon ook minimaal zijn.

Ieder lid, pas begonnen of niet, deed mee.
Ook ieder programma, behalve het IPO, was zo aangepast dat alle onderdelen uitgewerkt konden worden, ieder op zijn niveau. Zo konden dus ook de jonge honden een prijsje winnen.
Immers gaat het om meedoen en ervaring opdoen.

Verrassend, zeker voor Ad en Koos Foesenek. Zij zijn als erelid van onze vereniging benoemd. Dit voor hun jarenlange inzet voor de club. Verrassend ook voor Raymond, hij kreeg nog een leuk presentje voor de geboorte van zijn dochter.

Gezellig, na het clubkampioenschap konden we met zijn alle genieten van een heerlijk buffet onder het genot van gezellige muziek en een drankje.
Langs deze weg dank ik, en ik denk zeker namens alle leden, dan ook de keurmeester Koos Foesenek, de spoorlegger Jan Hagens, de pakwerker Bryan van Herwaarde en de wedstrijdleider Jan van Duuren voor hun inzet deze dag. En uiteraard alle andere leden voor hun sportieve en gezellige inzet.

Ieder clubkampioenschap kent 1 kampioen, dat is dit jaar Michael van de Liefvoort met Hurricane van de Vanenburgse hoeve. Michael proficiat!
Op naar volgend jaar naar hopelijk weer een gezellige en sportieve clubmatch.
Klik hier voor de uitslagen!
10301548_585931091552339_3688893336458768814_n

 

 

 

 

17-11-2014
Op 11 november jl. zijn de röntgenfoto’s van Gappay van de Farmers Corner officieel goedgekeurd door de Raad van Beheer.
Gappay is HD en ED vrij. Klik hier voor meer informatie

26-10-2014
Vandaag hebben we een sportieve dag achter de rug. We hebben leuke resultaten behaald. Op sommige onderdelen konden nog wat punten verdiend worden, op andere onderdelen is goed gelopen. Uiteindelijk hebben we een leuke en sportieve dag gehad. Alle geleiders, gefeliciteerd met de behaalde resultaten!
Met dank aan de spoorlegger Jan Hagens, de wedstrijdleider Jan van Duuren, de pakwerkers Jan Hagens en Bryan Herwaarde en de keurmeester Dhr. Arie Stam.
Voor de uitslagen klik hier!

04-09-2014
HSV de Werkhond Teteringen heeft vanaf heden zijn eigen Facebookpagina. Op deze pagina zullen de laatste nieuwtjes komen te staan. Kijk snel op onze Facebookpagina!

31-08-2014
Op zondag 31 augustus jl. heeft een van onze leden Jan Hagens met zijn Duitse herder Gappay van de Farmers Corner het EG examen op de club gelopen.
Jan heeft met dit examen een mooi resultaat behaald met 91 punten. Jan proficiat met je certificaat. Op naar VZH!

18-05-2014
Uitslagen VZH/IPO examen staan online!! Klik hier!

18-02-2014
De Gebruikshond verschijnt niet meer.
Reeds lange tijd is er gediscussieerd over “het blad”, vele meningen en ideeën passeerden de revue en jarenlang is er gezocht naar aanvulling van de Redactiecommissie. Die is er nooit gekomen en de bestaande commissie kreeg steeds meer moeite om tweemaandelijks een redelijk gevuld exemplaar bij de uitgever te krijgen. Met de recente statutenwijziging van de NBG is de (nieuwe) NBG-website aangewezen als officieel orgaan van de NBG, waarmee De Gebruikshond in feite dus overbodig is geworden. Met de uitgever bestond nog een contract tot eind 2015, bedoeling was om 2014 als een soort overgangsjaar te beschouwen en in goed overleg het contract dan voortijdig te gaan beëindigen.

Eind december 2013 is een en ander echter in een stroomversnelling gekomen, op voorstel van Gelderland Vakbladen is het contract reeds per 01/01/2014 beëindigd waarmee De Gebruikshond 2013 nummer 6 de laatste uitgave is geweest.

Het bestuur van de NBG is de heer Ton Brands van Gelderland Vakbladen zeer erkentelijk voor het meedenken in deze en tevens voor de zeer prettige wijze waarop er gedurende ruim 8 jaren is samengewerkt in het uitbrengen van De Gebruikshond.

09-02-2014
Afscheid Koosje en Ad
Zondag 9 februari jl. is er tijdens de ledenvergadering afscheid genomen van Koosje en Ad Foesenek.
Zij hebben ruim 30 jaar in de hondensport gezeten en zich jarenlang hard ingezet voor de vereniging. Ad heeft diverse functies bekleed binnen het bestuur en ook op de speurvelden was Ad altijd te vinden als
spoorlegger. Koosje heeft de functie als secretaris bekleed en is jarenlang instructeur geweest. Hierbij heeft Koosje ook besloten om te stoppen met haar functie als secretaris. Deze functie is overgedragen aan Michael van de Liefvoort. Dit afscheid kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven en wilden we Ad en Koosje nog even in het zonnetje zetten! Beide werden dan ook verrast door onze voorzitter Jan met een mooie bos bloemen en een cadeaubon.
Ad en Koosje hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet!


afscheidkoosje

 

 

 

 

26-01-2014
26 januari jl. zijn er tijdens het keurmeester overleg enkele zaken verduidelijkt in het reglement. Klik hier voor de afspraken