2017

10-12-2017
Clubkampioenschap 2017
Het was een bewogen dag……… sneeuw, wind, regen en kou.
Voor sommige honden was de eerste keer in hun leven dat zij sneeuw zagen, wat voor de supporters leuke beelden opgaf maar voor de geleiders minder was. Ook dit is weer een leermoment.  Andere honden hadden totaal geen last van de sneeuw. De IPO III honden lieten zich super zien tijdens het speuren, dat mag wel gezegd worden. Het spoor was netjes uitgelopen door onze spoorlegger maar zoals het weer zeer onvoorspelbaar is lag er bij het uitwerken van het spoor een dikke pak sneeuw over het spoor. Voorwerpen bedekt, spoor bedekt maar beide honden kwamen heel goed rond en behaalde zelfs hele goede punten. Al met al een leuke winterse dag achter de rug en zo’n dag sluit je uiteraard af met een heerlijke winterbarbecue.
Jan Hagens had de taak om zijn titel te verdedigen en dat heeft hij waargemaakt. Jan behaalde een mooi resultaat van 286 punten.
Zo’n dag kan natuurlijk niet georganiseerd worden zonder de tomeloze inzet van de spoorlegger, de kantinejuffrouw, de keurmeester en de pakwerkers. Daarvoor allen dank!!
Klik hier voor de uitslagen!

06-11-2017
Gisteren heeft een van onze leden Jan Hagens mee gedaan met het IPO examen bij Dobermann kringgroep De Grensstreek.
Jan bracht zijn Duitse herder Gappay van de Farmers Corner voor in IPO III.
Er waren voor mooie speurvelden gezorgd en dat leverde voor Jan ook een mooi speurresultaat op.
Tijdens het appèl gingen er het e.e.a. minder dan dat we gehoopt hadden maar behaalde ook hier toch redelijk goede punten.
Tijdens het manwerk liet de hond weer zien wat hij in huis had. Super gedraaid.
Het puntenaantal liegt er dan ook niet om 97-85-90.
Met een mooi certificaat van 272 punten kunnen we op een geslaagd examen terugkijken.
Jan gefeliciteerd met dit mooie certificaat.

08-10-2017
Vandaag zijn er 3 EG examens afgenomen bij HSV de Werkhond Teteringen. Het was een diversiteit aan deelnemers, de jongste deelnemer was 12 jaar. Sam (12) ons jeugdlid behaalde met zijn Duitse herder Shanto’s Heros (Jay) een mooi resultaat van 80 punten. Knap gedaan Sam, zeker voor zo’n jonge onervaren geleider.
Wendy behaalde met haar x Hollandse herder Diezel een mooi resultaat van 82 punten, tijdens een examen komen er altijd spanningen naar boven waardoor een hond altijd anders reageert dan dat je verwacht.
Michael behaalde met zijn Mechelse herder Germali’s Quatro een mooi resultaat met 95 punten.
Alle 3 gefeliciteerd met jullie resultaat en mag dit examen een inspiratie en motivatie zijn om door te gaan voor je VZH.
Voor de uitslagen klik hier.

08-08-2017
Maandag 31 juli jl. heeft Jan van Duuren zijn Mechelse herder Patser les Bétulacées laten röntgen. De uitslag is op zijn zachtst gezegd heel goed.
HD-A, Botafwijking 0, ED vrij en Norbergwaarde 40. In de rug geen afwijkingen. Klik hier voor de uitslag!

30-07-2017
Vandaag heeft Patrick Dijkstra met zijn hond Kai het EG examen afgelegd. Kai en Patrick zijn geslaagd met een mooi resultaat van 86 punten. Op naar het VZH. Patrick gefeliciteerd met dit resultaat!

25-06-2017
Vandaag heeft H.S.V. de Werkhond haar jaarlijks voorjaarsexamen gehouden. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Alle leden hebben een goed resultaat behaald. De dag werd fijn afgesloten met een diploma uitreiking onder het genot van een hapje en drankje.
Klik hier voor de uitslagen.

19-05-2017
Weer een nieuwe uitdaging voor Michael van de Liefvoort. Michael is sinds kort eigenaar van de jonge Mechelse herder Quatro. Quatro komt uit de Belgische kennel Germali’s.
Wij wensen Michael veel sportplezier met Germali’s Quatro.

29-03-2017
HSV de Werkhond Teteringen in de Bredase bode;
Hondensportvereniging de Werkhond Teteringen is op zoek naar pakwerkers. Voorzitter Jan van Duuren: “Dat kunnen ervaren pakwerkers zijn of liefhebbers die deze hobby willen leren.”
Zijn vereniging is onlangs geswitcht van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden naar de Nederlandse Bond van Gebruikshondensportverenigingen. Toen is de naam veranderd van NVBH Kringgroep Breda in HSV de Werkhond Teteringen.
Van Duuren: “We wilden ons niet langer beperken tot Belgische Herders. Nu kunnen zowel geleiders van werkhonden met een stamboom als geleiders van een rasloze hond lid worden van onze vereniging.” Bij HSV de Werkhond Teteringen worden een opleiding gegeven voor IPO-examens en er tevens gelegenheid geboden om op wedstrijdniveau te trainen. Elke woensdagavond en op zondag wordt getraind op het oefenterrein Posthoorn 8A in Teteringen. Voor meer informatie, neem contact op met Jan van Duuren, tel. 076-5877727.

12-03-2017
Vandaag zijn er 2 clubexamens afgenomen bij HSV de Werkhond Teteringen. Jan van Duuren ging met zijn Mechelse herder Patser les Bétulaceés op voor het EG examen. Jan behaalde een mooi resultaat van 97 punten. Jolanda Hagens ging op voor het club examen VZH. Jolanda behaalde met haar Duitse herder Conan Domaine main D’or een mooi resultaat van 54 punten. Beide van harte gefeliciteerd en op naar het officiële VZH examen dat in juni gepland staat.

02-03-2017
Aflevering van Sport drie luik staat vanaf nu op onze website.

05-02-2017
Vandaag hele leuke opnames gehad van het televisieprogramma “Sport drie luik” van de televisiezender ORTS.
Woensdag 22 februari en woensdag 1 maart is de uitzending te zien op Ziggo kanaal 41 & KPN kanaal 635.

20170205_120124

17-01-2017
De Duitse herder Conan Domaine main D’or is vrijdag 13 januari jl. geröntgend. Conan heeft een mooie uitslag. HD-A en ED vrij, Jolanda gefeliciteerd met deze mooie uitslag.
Klik hier voor de certificaten.